Primăria Comunei Horodniceni

Taxele și impozitele locale pot fi plătite electronic prin intermediul platformei ghiseul.ro.

1 august 2023

Vă informăm că începând din vara anului 2023, taxele și impozitele locale, amenzile, precum și alte obligații fiscale datorate la Bugetul Local al Comunei Horodniceni, pot fi achitate electronic, cu cardul, pe platforma Ghiseul.ro.

Pentru plățile făcute nu sunt percepute comisioane, acestea sunt suportate de către instituțiile înrolate în sistem.

Înregistrare pentru persoane fizice

Pentru a putea plăti taxele și impozitele locale pe platforma Ghiseul.ro este necesar crearea unui cont de utilizator. Datele de acces pot fi solicitate online, folosind cardul bancar, doar de către persoane fizice.

Pentru a solicita date de acces în sistem este necesar să urmați pașii de pe pagina de internet https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale

Puteți solicita date de acces folosind cardul bancar în următoarele condiții:

Titularul cardului trebuie să corespundă cu solicitantul datelor de acces

Cardul trebuie să fie înrolat în sistemul 3DSecure la una dintre următoarele bănci: BCR, UniCredit Bank, ING Bank, Banca Transilvania, BRD, Banca Românească, Libra Internet Bank, CEC Bank, Garanti Bank, Banca Raiffeisen, OTP Bank, AlphaBank, First Bank.

Solicitarea este gratuită! Nu se va extrage nicio sumă din contul dvs.

Important

Este necesar să folosiți o adresă electronică (email) validă, care să vă aparțină. Pe această adresă electronică veți primi datele de autentificare în sistem.

La prima autentificare reușită folosind aceste date de acces, sistemul va solicita schimbarea parolei cu una știută doar de dumneavoastră.

Datele financiare la care veți avea acces sunt cele pentru care sunteți înregistrați la serviciul de taxe și impozite ca titular. Dacă la aceiași adresă există, de exemplu, persoane care au înregistrate bunuri, separat de titular, este necesară crearea individuală a unui cont.

Solicitarea datelor de acces în sistem la sediul instituției, fără a fi nevoie de un card bancar, se va face prin depunerea unei solicitări, însoțită de un act de identitate și o adresă de email validă.

Datele de autentificare în sistem vor fi transmise pe adresa de mail indicată în cerere. Insistăm verificarea cu acuratețe a adreselor de mail indicate pentru crearea de conturi online pe platforma Ghiseul.ro.

Datele de acces pot fi solicitate online doar de către persoane fizice

Pentru persoanele juridice care doresc activarea unui cont pe platforma Ghiseul.ro se va depune o solicitare la biroul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Comunei Horodniceni.

Sunt necesare cererea, copie după CUI, copie carte de identitate administrator/reprezentant legal și o adresă de email validă a societății/PFA.

Plăți fără autentificare

Pe platformă pot fi făcute plăti fără autentificare de taxe și impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut. Pentru această variantă de plată nu sunt disponibile consultarea în timp real a obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, astfel putând fi plătite doar taxe și impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut.

Dacă aveţi la cunostinţă valoarea totală a impozitelor și taxelor datorate veţi putea efectua plata totală, fără însă să vizualizaţi detaliile și să beneficiaţi de alte facilități.

În cazul în care figurați cu amenzi în debit, plata pe care o efectuați pentru un anumit tip de impozit/taxă (cu sau fară autentificare) va stinge cu prioritate sumele provenite din amenzi.

Plata fără autentificare se poate face pe acest link https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe, selectând instituția aferentă și tipul de plată dorit:

Plăți amenzi

Pentru a efectua plăți online pentru amenzi pe platformă, nu este necesar să vă creați un cont. Pentru plăți amenzi accesați https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi si să urmați pașii indicați.

Alte tipuri de plăți

Contravaloare Pașaport
Contravaloare permise auto/ Certificate de înmatriculare / Autorizație provizorie 
Contravaloare plăcuțe de înmatriculare

Întrebări frecvente

Pe platforma ghiseul.ro pot fi plătite Impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum si amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.

De asemenea pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

Pentru un ghid de utilizare vă recomandăm să descărcați Manualul de utilizare al platformei Ghiseul.ro

Pentru o serie completă de întrebări și răspunsuri accesași secțiunea: Întrebări frecvente

Last modified: 22 noiembrie 2023